@vinky_wong


聖誕節經常需要靚靚狀態開party,之前成日用來韓國牌子#TONYMOLY 化妝品牌,原來佢係尖沙咀旺區開咗全球第一間TONYMOLY官方授權美容中心 - TONYBLACK韓式美容護理中心,呢度環境舒適,提供正宗韓式肌膚護理,TONYBLACK會以獨有的韓式美容手法配TONYMOLY的皇牌護膚產品及高級美容儀器,全面照顧肌膚不同需要,作出重點護理。





兩款大熱的護膚療程分別是冬日保濕的至尊蝸牛全效修護24K純金人蔘護理及抵抗老化的BIO EX 胜肽活膚抗皺護理。






美容師推介我做蝸牛至尊修護24K純金人蔘全效護理 ,人參味好香好舒服,裡面仲加入鑽白亮肌煥膚術,療程大概90分鐘,配合埋獨有嘅韓式按摩手法同高級美容儀器,會做埋肩頸按摩,真係舒服又放鬆,最後會做埋個黃金面膜,做完皮膚即時補水,你仲會提供賣同系列化妝品,做完皮膚超水潤,超容易上妝!及時靚曬!



TONYMOLY蝸牛至尊修護24K純金人蔘系列:

240小時醬缸熟成發酵的智異山蝸牛

TONYMOLY專利成分三重人蔘水™ (白蔘、紅蔘、黑蔘)

純度99.9% 24K黃金

有效防止老化、改善膚色,保濕修護,果然係韓國國寶!










皮膚受損程度比較多

我今次就試蝸牛至尊修護24K純金人蔘全效護理 (HK$1,480)~本身我都好鍾意蝸牛系列嘅產品,因修復性比較

面色都靚好多!膚色明顯改善好多仲防止老化添!






TONYBLACK位於尖沙咀加拿分廣場,地理位置優越。

一上到去已經被優雅高貴裝潢吸引環境闊落舒適。 

拖鞋同消毒雙手後,店員就講解一系列美容療程包括抗皺、緊緻及美白等。

最後我想加保濕,所以揀體驗皇牌療程 蝸牛至尊修護24K純金人蔘全效護理 (HK$1,480)

美容師先幫我做鑽白亮肌煥膚去除厚厚角質層,過程有少少吉吉地,之後就舒緩肌膚。

然後就修眉同針係好耐都無試過係美容院修眉!又一驚喜地方

美容師再用TONYMOLY蝸牛至尊修護24K純金人蔘系列配合獨有 #韓式美容手法 按摩面部!

平時去美容院都以做機主,但TONYBLACK韓式美容手法係好舒服

不得不讚美容師手勢係好!溫!柔!仲有按埋肩頸同手

舒服到我唔想走呀

最後敷埋面膜就完成

做完照鏡